Пројекат „Јачање политичког учешћа особа са инвалидитетом у Србији“

спроводе Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Србије, Национална организација особа са инвалидитетом Србије и Центар за оријентацију друштва у сарадњи са Народном Скупштином Републике Србије, и уз подршку америчке Агенције за међународни развој – УСАИД.

Промоција тог програма је одржана у Народној скупштини Србије 22. децембра 2015. године. Говорили су Маја Гојковић, председница Скупштине, Michael Kirby, амбасадор САД у Србији, Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности и  Гордана Рајков, директорка пројекта и председница Центра за СЖ ОСИ.

Пројекат има за циљ да ојача политичку партиципацију особа са инвалидитетом у Србији унапређењем њиховог утицаја на законодавни оквир и изборни процес како би се унапредило остваривање њихових људских права и друштвена укљученост. Пројекат ће успоставити нове механизме за сарадњу и консултације и радити на успостављању парламентарне Група за питања инвалидности. Такође ће допринети и да се унапреди приступачност изборног процеса за особе са инвалидитетом и промовисање права и политичко учешће ОСИ на локалном нивоу уз подршку сарадњи између организација ОСИ и локалних власти у Новом Пазару, Пријепољу, Кладову, Бору и Неготину. У име нашег Савеза учествовао је председник прим др Љубинко Тодоровић.

221220152304

Ostavite odgovor

sobirs © 2014